Om Erik

Erik Tilling

”Erik Tilling har lyckats med det som är få förunnat: Skapat en ljudbild och en känsla som känns helt egen. I år släppte han ännu ett album som kändes nära fulländning…” (DAGEN)


Erik Tilling är gitarristen som fångat både publiken och recensenterna med sina lågmälda sånger om Guds trofasthet trots livets ojämnheter.

Eriks sånger sjungs regelbundet i landets kyrkor. Han reser också ofta med sin trio. Eller framför mässan ”I Dina Vingars Skugga” med lokala körer. Några av hans mest använda och omtyckta sånger är ”S:t Patricks Bön”, ”Du har räddat mig”, ”Göm mig i dina vingar” och ”Sjung till Jesus”. Karakteristiskt för Eriks musik är också att han inte sjunger själv utan tar hjälp av utmärkta solister.

”Psalmmakare med fingertoppskänsla” (Sundsvalls tidning)

”En modern skatt” (Svenska Journalen om samlingsskivan)

”Det finns dom som lyckats hitta ett unikt anslag som slår an brett. Och bland dem står Erik Tilling främst i ledet” (ur recension, Dagen)

”Psalmförfattaren Lina Sandell och lovsångaren Erik Tilling står på det sättet i samma tradition av nordiskt vemod som Karin Boye, Ingmar Bergman och CajsaStina Åkerström. Och varför inte? Det är ju i just den här kulturen vi är satta att tillbe Gud.” (ur krönika, Dagen)

”Åt det här hållet vill jag” (Om Eriks texter ur krönika av Tomas Sjödin)

”Tröstande vacker musik, med ett kristallklart budskap om trons hopp mitt i livets prövningar” (Sam Wohlin)

 

"Håll ut min vän, vi kan gå tillsammans, Och om vår börda blir oss för stor, Finns vi här och hjälper varandra”
- Håll ut min vän